Τσαβδαρίδης: "Μέχρι το τέλος του χρόνου οι εποχικοί πυροσβέστες που πληρούν τα κριτήρια θα γίνουν πενταετούς υποχρεώσεως"

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής του με το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας, όπου και δεσμεύθηκε να μεταφέρω ταχύτατα στην ηγεσία της πυροσβεστικής τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Πυροσβέστες, έθεσε στον Αρχηγό το κυρίαρχο ζήτημα της μετατροπής των 200 εποχικών πυροσβεστών που πληρούν τα κριτήρια, σε Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρεώσεως.

Μία εκκρεμότητα για την οποία ο Στρατηγός της Πυροσβεστικής τόνισε ότι πρόκειται να ολοκληρωθεί ταχύτατα και σε κάθε περίπτωση ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (2019).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής, αναφέρει ακόμη: "Λύση – ανάσα για τους 200 εποχικούς πυροσβέστες μας αλλά και δικαίωσή τους, καθώς επιτέλους θα αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που αποτελούσε «αγκάθι» στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελούν.

Επιπροσθέτως, έθεσα στον κ. Ματθαιόπουλο το ζήτημα της ρύθμισης των μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων, που απασχολεί ιδιαίτερα τους πυροσβέστες μας,  με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής να τονίζει με έμφαση ότι το εν λόγω θέμα είναι και αυτό άμεσης προτεραιότητας. Δεσμεύθηκε δε ότι θα έρθει λίαν συντόμως ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 170, προκειμένου να διευκολύνονται έτσι οι πυροσβέστες μας να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό ζωής και επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Βλέποντας τα ενδότερα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εξέφρασα στον Αρχηγό τον μεγάλο μου σεβασμό για την υψηλότατη αίσθηση του καθήκοντος  και τις άοκνες προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλει ο Έλληνας πυροσβέστης για να προστατέψει ζωές, περιουσίες και περιβάλλον.

Ο κ. Ματθαιόπουλος υπογράμμισε ότι μέσα στα άμεσα σχέδια είναι η ενοικίαση επιπρόσθετων εναερίων μέσων πυρόσβεσης αλλά και η ενίσχυση προσωπικού. Με βάση δε τις υπάρχουσες ανάγκες, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζει τη δυνατότητα πρόσληψης τουλάχιστον 1500 εποχικών πυροσβεστών, την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης αλλά και τη δυνατότητα οι ήδη υπάρχοντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης να έχουν πλέον πλήρες ωράριο εργασίας.

Όσον δε αφορά στο πότε το Υπουργείο θα «τρέξει» νέα σχολή Αρχιπυροσβεστών,  ζήτημα το οποίο μετέφερα και αυτό στον Αρχηγό, ο κ. Ματθαιόπουλος σημείωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί από τις αρχές του επόμενου έτους και εφόσον πρώτα υπάρξουν αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις διαδικαστικού χαρακτήρα".