Παρουσιάστηκε το βιβλίο ''ΡΕΤΟΥΣ, Το τρυφερό χάδι του ψέματος'' των Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη & Σίμου Οφλίδη στη Νάουσα

Στον πολυχώρο πολιτισμού ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ'', αίθουσα ''ΒΕΤΛΑΝΣ'', σε μια ολόθερμη βραδιά, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 23/10 το μυθιστόρημα ''ΡΕΤΟΥΣ, Το τρυφερό χάδι του ψέματος'' Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη, Σίμου Οφλίδη, έχοντας μοιράσει σε όλους τους παρευρισκόμενους φιλαναγνώστες, ποιητικά, θεατρικά, αφηγηματικά, τις σελίδες του βιβλίου, συγκινώντας! 

 

Το μυθιστόρημα αφηγείται τη γέννηση ενός ιστορικού φωτογραφείου στη Θεσσαλονίκης, δεκαετία του ΄50, ακολουθώντας δύο δίδυμους αδελφούς και την εξέλιξή τους μέχρι τις μέρες μας, αφού αποχαιρέτησαν για πάντα το Γιαννακοχώρι, τη γενέτειρα τους. 

Για το βιβλίο μίλησαν οι Μάριος Μαρκοβίτης Παιδοψυχίατρος - Συγγραφέας και ο Ποιητής Ηλίας Τσέχος. Ο πρώτος μετέδωσε μια κυκλική, χορευτική περίληψη, δυναμικά, το έπος και το ήθος του βιβλίου, επεσήμανε πως τα μισά και περισσότερα κεφάλαια θα μπορούσαν να είναι αριστουργηματικά διηγήματα, και πως ο λόγος πολλαπλασιάζεται σαν ο ομορφότερος παραμυθάς. Ο δεύτερος, πέταξε στα ύψη την ποίηση, ζωγραφίζοντας τις προσωπογραφίες μας, τους ενικούς και πληθυντικούς μας, σημάδεψε και στόχευσε τις κυριαρχίες εξόδων παρά εισόδων στο βιβλίο, καταλήγοντας πως μας κερδίζει τελικά η γάργαρη ορμή της ανδρόγυνης πένας των Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη, Σίμου Οφλίδη, που αγκαλιαστά σφίγγει το λαιμό μας σαν ανησυχία αγάπης. 

Οι συγγραφείς, λυτρωμένοι, αποκάλυψαν δυο τρία κλειδιά μυστικά του βιβλίου και ευχαρίστησαν το κοινό, υπογράφοντας τα βιβλία τους.