novart

tsakiridis

meimaridis

brouvali

proteas

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις (Μέρος δεύτερο)

Το δεύτερο μέρος ενός ιδιαίτερου ημερολόγιου των σημαντικότερων στιγμών του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού οργανισμού

Η λήξη μίας ακαδημαϊκής χρονιάς για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι περίοδος απολογισμού, είτε για να γίνουν βελτιώσεις, είτε για να τεθεί ο πήχης υψηλότερα για τη νέα χρονιά. Στην περίπτωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, η ακαδημαϊκή συνέπεια σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες δράσεις που πραγματοποίησαν οι 95 τομείς του, πάντα με γνώμονα την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, αν μη τι άλλο γεμίζουν διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό με ευθύνη για να διατηρήσουν και γιατί όχι να “απογειώσουν” μία χρονιά με έντονες συγκινήσεις και ποικίλες δράσεις.

Η επιλογή των σημαντικότερων στιγμών μίας τόσο σπουδαίας χρονιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Φυσικά και δεν συμπεριλήφθηκε το Education Festival , το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ με περισσότερα από 140 σεμινάρια, γιατί είναι τόσες οι δράσεις του, που απαιτούν ξεχωριστό αφιέρωμα.

Στις επόμενες γραμμές λοιπόν διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκη συγκεντρώσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε σε δύο μέρη, τις εκδηλώσεις εκείνες που μας άγγιξαν, μας συγκίνησαν και μας έδωσαν δύναμη να γίνουμε ακόμη καλύτεροι την νέα…ακαδημαϊκή μέρα που ξημερώνει.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος εδώ.

  • Μάρτιος 2019

11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ/DETROP

Από τις πιο σπουδαίες στιγμές της φετινής χρονιάς ήταν η συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης σε ένα από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μαγειρικής αυτόν της Νοτίου Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου. Εκεί οι διαγωνιζόμενοι σπουδαστές του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού οργανισμού, έκαναν πραγματικότητα το σύνθημα «κάθε συμμετοχή και μετάλλιο» και κατέπληξαν την κριτική επιτροπή με τη συνέπεια, το ήθος και την επαγγελματική τους συμπεριφορά. Το 95% των διαγωνιζομένων ΑΛΦΑ Chefs & Pastry Chefs κατέκτησαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια! Η συνέχεια για όλους αυτούς τους σπουδαστές προβλέπεται σπουδαία!

alpha detrop

Κατέπληξαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης με τις ικανότητες τους στην DETROP

8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Άλλη μία φορά η παρουσία σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Holiday Inn”, ένας από τους πλέον έγκριτους διαγωνισμούς για τους επαγγελματίες της ομορφιάς. Εκεί το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, απέσπασε πέντε διακρίσεις σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, σφραγίζοντας την υπεροχή του στον συγκεκριμένο τομέα.

alpha komotiki

Διέπρεψε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο 8ο Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης και Μακιγιάζ


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τον συγκεκριμένο καλεσμένο δεν χωράνε πολλά λόγια. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Gregory W. Pfleger, JR, αποδέχτηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, την πρόσκληση του Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την παρουσία και τα λεγόμενα του.

alpha prox

Ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Gregory W. Pfleger, JR

  • Απρίλιος 2019

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για τον Κώστα Χρηστίδη δεν χωράνε πολλά λόγια. Το μουσικό του έργο ως συνθέτης καλύπτει από ταινίες όπως το "Spiderman 3” και οι δύο τελευταίες ταινίες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μέχρι τον Εξορκισμό της Emily Rose, ενώ ως μαέστρος του Christofer Young έχει “βάλει το χέρι του” σε δεκάδες ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του πλανήτη. Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης βρέθηκε στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Απριλίου, προβάλλοντας το έργο του και δίνοντας μικρά μυστικά ειδικά στους σπουδαστές Μουσικής Παραγωγής για το επάγγελμα που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

alpha xristidis

Ο διάσημος συνθέτης του Hollywood, Κώστας Χρηστίδης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Άλλο ένα σεμινάριο με μεγάλη προσέλευση ήταν αυτό με θέμα  “Συμπληρώματα Διατροφής – Αθώα ή Ένοχα”; το οποίο διοργανώθηκε από τον τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στις 12 Απριλίου. Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο διαιτολόγος – διατροφολόγος, Βασίλειος Τσιρώνης ο οποίος ανέλυσε τα οφέλη και τους κίνδυνους που βρίσκονται στα συμπληρώματα διατροφής, εξαιτίας της έλλειψης εκπαίδευσης και ενημέρωσης του καταναλωτή. Οι σπουδαστές οι οποίοι παρευρέθησαν, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δείγματα συμπληρωμάτων διατροφής και να ενημερωθούν για τις επιμέρους χρήσεις τους.  

alpha tsironis

Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Βασίλειος Τσιρώνης με συνεργάτες του

  • Μάιος 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΠΑΤΑΚΗ

Ένας άνθρωπος που κάνει περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, τόσο με το ήθος όσο και με τις αθλητικές του επιδόσεις, ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης, έκανε την τιμή να επισκεφτεί το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στις 8 Μαΐου. Ο διάσημος αθλητής, μίλησε σε σπουδαστές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τον Παραολυμπισμό του 21ου αιώνα και εντυπωσίασε.

alpha tsapatakis

Ο Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Μία ξεχωριστή ομιλία πραγματοποίησε στις 9 Μαΐου ο Αντιστράτηγος (εν αποστρατεία) και τ. Διοικητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Δημήτριος Μπάκας. Ο έμπειρος εισηγητής μίλησε σε σπουδαστές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τη διοίκηση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για την έννοια της Ολιστικής Παιδείας και το ζωτικό ρόλο αυτής στην ανάπτυξη μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας, με πολλά προσωπικά παραδείγματα από την πλούσια εμπειρία του από τους τομείς από όπου υπηρέτησε.

alpha bakas

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπάκας κατά την επίσκεψη του στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

O Άγγελος Αναστασιάδης είναι ένα όνομα – θρύλος για τους φίλους της “στρογγυλής Θεάς”, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ομοσπονδιακός Προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου και γέννημα – θρέμμα της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας του ΠΑΟΚ, από τα εφηβικά κιόλας τμήματα της ΠΑΕ, κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των Θεσσαλονικιών. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του λοιπόν, ο σπουδαίος αυτός προπονητής, έκανε την τιμή την Τετάρτη 15 Μαΐου να πραγματοποιήσει εισήγηση σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Προπονητικής και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Τελικά και οι δύο και πλέον ώρες αλλά και ο χώρος που φιλοξένησε τον Άγγελο Αναστασιάδη, αποδείχτηκε πολύ λίγος για να χωρέσει την προσέλευση του κόσμου αλλά και τις ερωτήσεις του κοινού.

alpha anastasiadis

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης

STREET RELAYS 2019

Το Street Relays, είναι η μεγαλύτερη σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με ένα και μόνο σκοπό· την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για σχολεία και σωματεία της πόλης που πραγματοποιείται. Την Κυριακή 19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το “ΒΙΚΟΣ Street Relays Θεσσαλονίκη”, όπου το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ήταν ο αποκλειστικός χορηγός εκπαίδευσης και ταυτόχρονα κατέβασε ένα από τα πολυπληθέστερα teams, κατακτώντας μάλιστα ο Τομέας Φυσιοθεραπείας την πρώτη θέση στη κατηγορία Ανδρών στα 4x1000 μέτρα! Και του χρόνου!

alpha running

Η running team του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Street Relays

Η ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ” ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η “Πολιορκία”, ήταν από τις μεγαλύτερες ελληνικές παραγωγές της χρονιάς που μας πέρασε. Ήταν λοιπόν εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι στις 24 Μαΐου, ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος, η υπεύθυνη παραγωγής, ένας εκ των πρωταγωνιστών και η μακιγιέρ της ταινίας, βρέθηκαν σε ένα ενιαίο πάνελ όπου βήμα προς βήμα ανέλυσαν σε ενδιαφερόμενους κάθε ειδικότητας τον ρόλο τους αλλά και τις δυσκολίες τους, προτείνοντας μάλιστα στους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στην επόμενη ταινία τους!

alpha poliorkia

Οι συντελεστές της ταινίας “H πολιορκία”

  • Ιούνιος 2019

ECO FASHION SHOW

Ο χώρος ήταν ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και ο χρόνος η 5η Ιουνίου. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και η σχολή μόδας “Athens Fashion Club”, συνδιοργάνωσαν μία επίδειξη μόδας διαφορετική από όλες τις άλλες, καθώς παρουσίασαν μία σειρά από πρωτοποριακές δημιουργίες βασισμένες στη φιλοσοφία της επανάχρησης προϊόντων που υπό άλλες συνθήκες θα πετάγονταν στο καλάθι των αχρήστων. Όπως ήταν φυσικό ο πεζόδρομος πλημμύρισε από κόσμο, οι οποίοι εκτός από το ότι απόλαυσαν τις καλαίσθητες δημιουργίες έγιναν και αποδέκτες ενός μηνύματος σημαντικού σε μια εποχή υπερκατανάλωσης. Ότι τίποτα δεν πετάγεται εκτός αν θέλουμε να πεταχτεί.

alpha fashion

Οι συντελεστές του Eco Fashion Show

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ιατρικό συνέδριο με τίτλο “Αυτοάνοσα νοσήματα: μια νέα απειλή του 21ου αιώνα – Τα νέα δεδομένα στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδας”, διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “Capsis”. Καταρτισμένοι ομιλητές στο πάνελ, παρουσίασαν τα νέα δεδομένα για μία νόσο που επηρεάζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, απατώντας ταυτόχρονα σε πλήθος ερωτήσεων προκειμένου έτσι να υπάρξει ορθή και ολική ενημέρωση πάνω στο λεπτό αυτό ζήτημα, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

alpha iatriko

Πλήθος κόσμου στο 2ο Ιατρικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

“CHICAGO THE MUSICAL” ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Και τι καλύτερος αποχαιρετισμός για σπουδαστές, καθηγητές και διοίκηση του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού οργανισμού, από μία θεατρική παράσταση. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο Φαργκάνη, ο Τομέας Υποκριτικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης παρουσίασε το διάσημο μιούζικαλ “Chicago”. Για δύο ώρες οι θεατές ταξίδεψαν μέσα από τις ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, μέσα από ένα burlesque καλοδουλεμένο σόου, που το τέλος του έγινε δεκτό με χειροκροτήματα!

alpha chikago

Ηθοποιοί και συντελεστές του “Chicago the musical” με την ακαδημαϊκή διοίκηση

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να σπουδάσεις στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και να βρεθείς στις δράσεις μας, δεν έχεις παρά να μπεις εδώ

dyslexia centers

kyriazis

sidiropoulos

maiovis

studio 69