Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας συγκέντρωσε τρόφιμα για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας

Την 22α Φεβρουαρίου κάθε έτους οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης και Φιλίας. Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού , ο Λόρδος Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμιθ Μπέηντεν Πάουελ του Γκίλγουελ ( Lord Robert Stevenson Smyth Baden-Powel of Gilwell ) . Για κάθε Πρόσκοπο αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή .

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ολοκλήρωσε για 16η συνεχή χρονιά , την εξαιρετικά επιτυχημένη δράση Συλλογής Τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της πόλης  που πραγματοποιήθηκε και από τους όλους τους Προσκόπους της Βέροιας.

Η δράση αυτή η οποία έγινε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως και Φιλίας και περιλάμβανε σε πρώτη φάση την συλλογή τροφίμων από τους δημότες της Βέροιας μέσω των έξι (6) συνεργείων των Προσκόπων της Βέροιας που βρίσκονταν στις εισόδους των Μάρκετ της πόλης μας . Τα μέλη του δικού μας Συστήματος βρίσκονταν στα Μάρκετ My Market (παλιό Μάρκετ Βερόπουλου) και το LIDL (Ν.Π.Ο. Βέροιας).

Η συγκεκριμένη δράση προσφοράς τα πρώτα 11 χρόνια  είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού βάμβακος για την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ τα 16 τελευταία τη συγκέντρωση τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της Βέροιας.

Η δεύτερη φάση της δράσης περιλαμβάνει την καταμέτρηση και την καταγραφή των τροφίμων ενώ η τρίτη και τελευταία φάση της δράσης η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός θα περιλαμβάνει την παράδοση των συλλεχθέντων τροφίμων από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας στον Όμιλο Προστασίας Απόρου Παιδιού καθώς και το Συσσίτιο Αγάπης Ι. Ν.«Αγ. Σάββα» «Κυρριωττίσης».