Η χορωδία του 4ου και 2ου Γυμνασίου Βέροιας στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Η Νεανική Χορωδία του 4ου & 2ου Γυμνασίου Βέροιας συμμετείχε, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2019, στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που υλοποιείται στην Καρδίτσα και στο Hotel Mouzaki Palace, από τις 28 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, στα πλαίσια του 37ου Μουσικού Φεστιβάλ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών παγκοσμίως με την συμμετοχή 130 χορωδιών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, συνεργαζόμενο με τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

Οι μαθητές της Χορωδίας των δύο σχολείων συμμετείχαν με τέσσερα τραγούδια, το Siyahaba, το Donna Donna, τα Παιδιά Κάτω στον Κάμπο και το Hasivenu, όπως και το χορωδιακό τραγούδι «Στ’ Άλογα», του αείμνηστου συνθέτη και μουσικού Θεόδωρου Αντωνίου, για το οποίο απέσπασαν όχι μόνο το θερμό χειροκρότημα, αλλά και τον έπαινο των διοργανωτών και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, κ. Νικόλαου Ευθυμιάδη.

Την Χορωδία διεύθυνε ο καθηγητής Μουσικής των δύο σχολείων, κ. Σταύρος Θεοχαρόπουλος, ενώ συνοδοί στην τριήμερη εξόρμηση των 33 μαθητριών και μαθητών της χορωδίας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής του 4ου Γυμνασίου Βέροιας, κ. Δημήτριος Λύτσιος και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Βέροιας, κ. Αναστασία Αργυριάδου. Στο πιάνο συνόδευε η κ. Ελένη Τενεκεντζόγλου.

Διευθύνσεις των δύο σχολείων συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους, όπως και τον Διευθυντή της Χορωδίας κ. Σταύρο Θεοχαρόπουλο, και σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της Νεανικής Χορωδίας, σήμερα, Τρίτη 9 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.