novart

meimaridis

super course

proteas

Ο... Ζήκος από την Νάουσα που κατέκτησε το διαδίκτυο

Γέννημα θρέμμα Ναουσαίος, με σπουδές στη γραφιστική και χόμπι την υποκριτική, ο δημοτικός υπάλληλος, Δημήτρης Πάζος, είναι αυτές μέρες talk of the town στην πόλη του και όχι μόνο. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εξωστρέφειας του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, δημιούργησε ένα βίντεο υποδυόμενος τον Ζήκο -έκανε θραύση ο αείμνηστος Κώστας Χατζηχρήστος- από την γνωστή ταινία "Ο Μπακαλόγατος" και στέλνει το δικό του μήνυμα για την κρίση που μαστίζει τον πλανήτη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 "Ως ερασιτέχνης ηθοποιός είχα υποδυθεί τον Ζήκο σε μια παράσταση θεατρικής ομάδας στη Νάουσα το 2012. Έτσι όταν είδα την πρόσκληση σκέφτηκα πως θα μπορούσα να παραφράσω κάποια λόγια, να θυμίσω μερικές αξέχαστες ατάκες και να πω με τον δικό μου τρόπο, για την ακρίβεια με τον τρόπο του Ζήκου, ότι πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα της Πολιτείας και να μείνουμε σπίτι μας", λέει ο Δημήτρης Πάζος στο ethnos.gr.

zikos_parastasi.jpg
Ο Ζήκος του Δημήτρη Πάζου

Το βίντεο γυρίστηκε εξολοκλήρου στο σπίτι του με τη βοήθεια της οικογένειάς του. Χρησιμοποιήθηκαν πλάνα από εκείνη την παράσταση, κάποια τρόφιμα βγήκαν από τα ντουλάπια, ένας τοίχος καλύφθηκε με μπλε ύφασμα και ένας φίλος έδωσε επαγγελματική κάμερα. Το μοντάζ έγινε από τον ίδιο στον υπολογιστή και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά σπαρταριστό. "Είναι απίστευτο το πόσο μεγάλη απήχηση είχε αυτό το βίντεο, που πλέον προβάλλεται ξανά και ξανά. Σε αυτή την δύσκολη συνθήκη, ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο και ψάχνει να βρει διασκεδαστικά μηνύματα", προσθέτει.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, κινητοποίησε τους πολίτες, καλώντας τους να δημιουργήσουν βίντεο και να τα ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δήμου. Το μήνυμα της πρωτότυπης πραγματικά καμπάνιας είναι η φράση του Πικάσο "Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μια πράξη καταστροφής". 

Έτσι μουσικοπαιδαγωγοί διαβάζουν παραμύθια, οι μουσικοί Γιώργος Λώλας και Μαρία Δαύκα από το Ωδείο "Αριστοτέλης" παίζουν με τα ακορντεόν τους παραδοσιακά βουλγαρικά τραγούδια, η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας ερμηνεύει το "Θα κάτσω σπίτι" του Λουκιανού Κηλαηδόνη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, Κωνσταντίνου Φραγκοτσίνου. Και η λίστα δεν έχει τέλος, καθώς καθημερινά οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία. "Αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες", είναι το μήνυμα που στέλνει ο απολαυστικός Ζήκος.

Πηγή: www.ethnos.gr 

Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί:

vasilikos

dyslexia centers

kyriazis

sidiropoulos

maiovis

studio 69